ga direct naar de inhoud
menu
Werken Legal en Policy

Legal & Policy

Den Haag is het regeringscentrum van Nederland en staat internationaal bekend als de stad van vrede en recht. Nationale overheden, advocatenkantoren, non-profitorganisaties en denktanks zijn hier gevestigd. Evenals vele internationale organisaties, zoals het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en het Permanent Hof van Arbitrage. Den Haag biedt dan ook tal van kansen en mogelijkheden voor juridische professionals en beleidsmakers om aan de slag te gaan in deze stad.

Voordelen van werken in de sector Law & Policy 

Een van de voordelen van werken in de sector Law & Policy in Den Haag is dat je direct betrokken bent bij het creëren en implementeren van wetten en beleid op nationaal en internationaal niveau. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een breed scala aan onderwerpen denk aan mensenrechten, milieuwetgeving, handelswetten, of beleid op het gebied van cyberveiligheid en terrorismebestrijding. 

Internationale stad met een diverse multiculturele gemeenschap

Een ander voordeel is dat Den Haag een internationale stad is met een diverse multiculturele gemeenschap. Dit biedt juridische professionals en beleidsmakers de kans om samen te werken met mensen uit verschillende culturen en achtergronden, wat kan leiden tot nieuwe inzichten en innovatieve oplossingen. Er zijn veel verschillende functies beschikbaar, van beleidsmedewerkers tot juridisch adviseurs en van communicatiespecialisten tot financieel experts bij interessante organisaties, klein en groot. Maar ook de startups in de stad bieden kansen voor young professionals.

Den Haag wereldwijd

Niet alleen Den Haag moderniseert en digitaliseert, maar de hele wereld doet mee. De vakgebieden govtech en legaltech bieden hier een grote kans. De regeringsstad Den Haag speelt namelijk een grote rol in de wereldwijde uitrol hiervan. Zowel de juridische sector, als de IT-sector zijn groot in Den Haag. De nieuwe technologieën die hier ontwikkeld worden, kunnen overheden wereldwijd toepassen. Zo wordt Den Haag wereldwijd als kennisstad op de kaart gezet.

Op de hoogte blijven van carrièrekansen in Den Haag? Volg ons op onze socials!

Benieuwd naar het leven in Den Haag? Haagse locals vertellen jou graag meer >

Citaat

Den Haag is wereldwijd voorloper op het gebied van govtech en legaltech.

Blogs

Meer blogs