ga direct naar de inhoud
menu
Be Hague impact

Impact

De stad Den Haag is een bruisende plek waar veel organisaties zich inzetten voor een positieve maatschappelijke impact. Werken in de sector Impact in Den Haag biedt dan ook veel kansen en mogelijkheden om bij te dragen aan een betere wereld.

De sector Impact is breed en omvat verschillende soorten organisaties, van non-profitorganisaties tot impact ondernemingen en zelfs grote bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat deze organisaties gemeen hebben, is hun streven naar positieve verandering. Denk bijvoorbeeld aan organisaties die zich inzetten voor het bevorderen van gelijkheid, duurzaamheid, gezondheid, onderwijs of cultuur.

Een van de voordelen van werken in de sector Impact in Den Haag is dat je direct bijdraagt aan een betere wereld. Je werkt aan projecten en initiatieven die echt een verschil maken in het leven van mensen. Daarnaast zijn de mensen die in deze sector werken vaak gepassioneerd en gedreven om een verschil te maken. Dit zorgt voor een inspirerende werkomgeving waarin je kunt groeien en leren.

Netwerken met impact

Een ander voordeel van werken in de sector Impact in Den Haag is dat er veel kansen zijn om te netwerken en samen te werken met andere organisaties en professionals. Den Haag heeft een van de meest verbonden en snelst groeiende Impact communities van Nederland. In onze stad hebben startups, scale-ups, internationale bedrijven, instellingen, ngo's, impact investeerders en impact ondernemingen uitzonderlijke netwerkmogelijkheden met potentiële investeerders, overheid, academische organisaties en beleidsmakers. Voorbeelden van innovatiehubs in Den Haag zijn Campus@Sea, Titaan en Apollo 14. Maar ook gemeentelijke initiatieven als Smart City en de proeftuin Living Lab behoren tot initiatieven waar wordt gewerkt aan technologische innovaties in het veiligheidsdomein. Daarnaast zijn er veel evenementen en (netwerk)bijeenkomsten waar je andere professionals kunt ontmoeten.

Impact ondernemen in Den Haag

Den Haag is een stad die volop kansen biedt voor impact ondernemerschap. Steeds meer ondernemers richten zich op het oplossen van maatschappelijke problemen en het creëren van duurzame oplossingen. Den Haag heeft bijvoorbeeld een netwerk van impact ondernemers die elkaar ondersteunen en versterken. Ook is er veel aandacht voor impact ondernemerschap vanuit de gemeente Den Haag, met verschillende initiatieven en programma's. Zo is er bijvoorbeeld het ImpactCity programma, dat zich richt op innovatieve ondernemingen met een maatschappelijke impact.

Op de hoogte blijven van carrièrekansen in Den Haag? Volg ons op onze socials!

Benieuwd naar het leven in Den Haag? Onze locals vertellen jou graag meer. Leven in Den Haag >

Van plan om te verhuizen naar Den Haag? The Hague International Centre biedt jou alle informatie.

Citaat

Den Haag heeft een grote ‘community’ van impact makers die innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van klimaat en energie.

Blogs

Meer blogs