ga direct naar de inhoud
menu
Studeren Legal & Policy

Studeren | Legal & Policy

Den Haag is bekend als de internationale stad van vrede en recht en herbergt verschillende internationale gerechtshoven, waaronder het Internationaal Strafhof. Het is een belangrijk centrum voor internationaal recht en beleid en het is het regeringscentrum van Nederland. GovTech en LegalTech zijn opkomende vakgebieden binnen deze sector. De stad heeft een levendige tech scene en het is de thuisbasis van veel startups en scale-ups.

Kansen voor studenten

Voor jou als student zijn er veel kansen om te werken aan spannende en innovatieve projecten. Verschillende organisaties houden zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën om overheden en rechtssystemen te verbeteren. Dit is waar govtech en legaltech in het spel komen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van artificiële intelligentie om het juridisch proces te verbeteren of het ontwikkelen van software die het voor overheden gemakkelijker maakt om hun taken uit te voeren. Door te studeren in Den Haag krijg je de kans om deel uit te maken van deze groeiende sector en om te werken aan oplossingen die een echte impact hebben op de samenleving.

Leven in Den Haag

Bovendien is Den Haag ook een geweldige stad om te leven. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met vele musea, theaters en historische bezienswaardigheden. Daarnaast is het een internationale stad, met veel expats en studenten uit verschillende landen, waardoor er een kosmopolitische sfeer heerst. En… strand en zee liggen zo ongeveer in je achtertuin waardoor je in ieder seizoen kunt genieten van deze geweldige plek en er tal van mogelijkheden zijn om er in je vrije tijd lekker op uit te gaan of te sporten in de buitenlucht.

Kortom, met haar combinatie van politiek, internationale organisaties, innovatieve tech scene en kosmopolitische sfeer, is er geen betere plek om te studeren.

Regelmatig plaatsen we interessante informatie over werken, studeren en het leven in Den Haag. Volg ons op onze socials en blijf up-to-date!

Meer weten over studeren in Den Haag? Bezoek Study in The Hague > 

Meer weten over het leven in Den Haag? Haagse locals vertellen je meer >

Citaat

Den Haag heeft een levendige tech scene en is de thuisbasis van veel startups en scale-ups.

Blogs

Meer blogs