Stad aan zee

"Den Haag: een wereldstad van formaat met een dorps karakter."

Den Haag is daarnaast ook sterk gericht op (sociaal) ondernemerschap met impact en duurzaamheid. Impact Hubs zoals The Hague Humanity Hub en ImpactCity bieden ruimte aan start-ups en organisaties die zich richten op het oplossen van maatschappelijke problemen en het bevorderen van duurzaamheid. Dit maakt Den Haag een stad waarin werken en bijdragen aan de samenleving hand in hand gaan.

Maar Den Haag biedt meer dan alleen kansen bij internationale organisaties en impact hubs. Het heeft een gevarieerd aanbod aan bedrijven en werkgevers in verschillende sectoren, zoals de bloeiende zakelijke dienstverlening, sterke ICT-sector en groeiende creatieve industrie. Dit zorgt voor veel carrièrekansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel bij grotere bedrijven als bij kleinere startups.

Den Haag is ook een uitstekende stad om te studeren. De stad herbergt een aantal gerenommeerde onderwijsinstellingen, waaronder de Universiteit Leiden Campus Den Haag, de Haagse Hogeschool en het Koninklijk Conservatorium. Deze instellingen bieden een breed scala aan onderwijsprogramma's, waaronder internationale betrekkingen, rechten en cybersecurity. Dankzij de aanwezigheid van vele internationale organisaties en bedrijven, hebben studenten toegang tot tal van stage- en carrièremogelijkheden in verschillende disciplines.

Naast de kansen op het gebied van werk en studie, heeft Den Haag ook veel te bieden op het gebied van cultuur en recreatie. Het dorpse karakter van de stad wordt gecombineerd met een metropolitische sfeer, waardoor de stad een levendige en veelzijdige plek is. De stad heeft een unieke mix van oude en moderne architectuur, waardoor er een bruisende sfeer hangt. Daarnaast zijn er tal van festivals en evenementen, zoals het Scheveningen Internationaal Vuurwerkfestival, Jazz in de Gracht en het Bevrijdingsfestival. Het Scheveningse strand is een van de grootste attracties van de stad met vertier tot in de late uurtjes, maar ook het historische centrum is prachtig om te verkennen.

Den Haag ligt centraal in Nederland en is gemakkelijk te bereiken met de trein, bus en auto.

Kortom, Den Haag is met haar internationale karakter en haar vele mogelijkheden op het gebied van werk, studie en cultuur een wereldstad van formaat maar blijft met haar dorpse karakter verrassend persoonlijk.

Meer lezen over werken in Den Haag >

Meer lezen over studeren in Den Haag >