Bomen- en Bloemenbuurt

Laurette

Ik ben Laurette en werk als beleidsmedewerker om de belangen van huurders van woningcorporatie Vestia te behartigen. Ik moet me daar soms behoorlijk druk voor maken en werk veel avonden, dus een rustige woonomgeving vind ik prettig. Het spreekt me aan dat het land vanuit mijn woonplaats wordt bestuurd en dat er zo veel internationale organisaties huizen. Mijn thuisbasis is de Bomen- en Bloemenbuurt in Den Haag en deze doet recht aan zijn naam: er is geen straat zonder stokrozen en bomen. Een aantal jaar geleden vond ik dat niet zo boeiend, maar nu zeker wel.

Laurette: "Ik ben hier gaan wonen vanwege de ruimte, omdat het heel groen is en omdat het dichtbij het strand en de binnenstad ligt. Allemaal voordelen!"

Veel huizen in mijn wijk komen uit de jaren ’30, als je dat mooi vindt dan zit je hier goed. Er is hier een grote diversiteit aan huizen qua grootte en prijsklasse. In de wijk woont van alles door elkaar. Van middeninkomens tot rijkere gezinnen, van authentieke Hagenees tot expat en van jong tot oud. Dat vind ik prettig wonen.

Ik had nooit gedacht dat ik buiten Rotterdam zou gaan wonen, maar ben overgehaald door mijn vriend. Voor mij heeft meegespeeld dat de wijk zo dicht bij de duinen en strand ligt. Dat geeft mij een heel vrij gevoel. Een deel van mijn leven speelt zich nog af in mijn oude stad, maar dat gaat goed want de verbinding is prima en ik heb genoeg parkeerplaats. Eigenlijk is de nabije omgeving heel compleet. Ik kan naar de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier als ik iets meer wil doen dan dagelijkse boodschappen en een goed hapje wil eten of een museum wil bezoeken. Daarom kom ik niet eens zo veel in het centrum. Het is zeker een wijk waar het leuk is als je de buren kent, dus als je hier komt maak dan vooral kennis!

Laurette's vlog

Goed om te weten over Bomen- en Bloemenbuurt

Op een kwartiertje fietsen van de binnenstad en de Haagse badplaatsen Kijkduin en Scheveningen ligt een levendige, vooroorlogse woonwijk met een mix van woningen in verschillende bouwstijlen. Je vindt er veel flats en portiekwoningen (vooral in de Bomenbuurt), maar ook een behoorlijk aantal eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen (met name in de Bloemenbuurt). Karakteristiek voor de wijk zijn de veertien pleinen.

De Fahrenheitstraat, de Thomsonlaan en het Thomsonplein zijn dé plekken om lekker te shoppen en voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt hier de fijnste kazen, de heerlijkste broden en verse vis. Ook kun je genieten van een hapje en een drankje in een van de gezellige cafés of restaurants zoals: Bagels & Beans, Lunchroom LOT of Brasserie Beekink & Co. Aan de Goudsbloemlaan vind je een grote supermarkt en diverse (vers)speciaalzaken.

De Bomen- en Bloemenbuurt heeft veel groen. Langs de Segbroeklaan ligt een brede groenstrook met de Haagse Beek en wandelpaden. En voor een wandeling door de duinen ben je niet lang onderweg.

Prijsniveau
In de Bomen- en Bloemenbuurt is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 401.939 en van appartementen € 168.654 (prijspeil 2015). Ongeveer 25% van de woningen in de Bomen- en Bloemenbuurt bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de afgelopen drie jaar veelal tussen de € 650 tot € 1.500 per maand.

Bomen- en Bloemenbuurt in kaart

Bomen- en Bloemenbuurt in cijfers

Deze is niet goed: