Stad achter de duinen

The Hague’s coastline is amazing. But behind the dunes you will find a city that’s well worth it all by itself. With a population of over half a million, The Hague offers every imaginable amenity, along with a bustling cultural scene. There are cinemas, theatres, restaurants, bars and clubs, and of course a wide variety of shops, ranging from big brands to cute little boutiques, from low-budget to high-end. Most of all this is concentrated in the city centre. This is where you’ll find The Hague’s history – the beautiful canals and narrow alleys – but also the modern architecture and high-rises that give the city its impressive skyline.

Irene: "Weet je wat ik zo leuk vind aan Den Haag? Het is een grote stad, maar het voelt helemaal niet anoniem. Het is hier echt onwijs gezellig."

Op zoek naar gezelligheid? Die vind je zeker weten op het Plein en de Grote Markt. Hier is het altijd gezellig druk. Niet alleen vind je hier de meeste kroegen en terrassen, maar dit zijn ook de plekken waar het Haagse nachtleven zich afspeelt. Over uitgaan gesproken, bezoek ook zeker eens het poppodium Paard van Troje. Hier kun je het hele jaar door de beste optredens en feesten bezoeken. Den Haag heeft daarnaast een rijk festivalklimaat. In de periode mei tot oktober vind er in Den Haag van alles plaats aan festivals op het gebied van muziek, dans en theater.  

Ondanks dat Den Haag alles heeft van een grote stad wordt het je nergens opgedrongen en voelt het hier heel relaxed. Dat is een echte kwaliteit van de stad. Hagenaren geven aan dit een groot voordeel te vinden van het wonen in Den Haag. Zelfs in het centrum van de stad vind je nog moeiteloos de rustige plekjes als je even wilt ontsnappen aan de drukte. Den Haag voelt ook verassend compact en overzichtelijk. Het enige wat je nodig hebt om overal te komen is een fiets. Je doorkruist zo heel de stad en voor je het weet voel je jezelf ook een echte Hagenaar!