Scheveningen

Robin

Ik ben Robin en ik woon in Scheveningen op nog geen vijf minuten lopen van het strand. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam. Door mijn passie voor het surfen ben ik gaan kijken wat voor mij de ideale plek in Nederland zou zijn om te vestigen. Ik surfte vaak in Hoek van Holland wat een heerlijke plek is om rustig te surfen, maar waar ik mezelf niet zag wonen. Ik hou van de rust, maar er moet wel een grote stad in de buurt zijn om even lekker de drukte in te kunnen zodra ik dat wil.

Robin: "Ik kan geen betere plek bedenken voor mijn dochtertje om op te groeien."

Toen ik mijn vriendin leerde kennen woonde zij al in Den Haag wat voor mij alleen maar meer reden was om naar Den Haag te gaan. Samen met ons dochtertje hebben we nu een heerlijk huisje dat gelegen is in een rustig hofje vlak achter het strand. Het fijne aan Scheveningen vind ik het heerlijke dorpse gevoel waar iedereen je nog gedag zegt op straat. Je hebt er tal van leuke plekjes. Denk aan de pier die helemaal vernieuwd is. Er zitten nu heerlijke eettentjes, leuke cafeetjes en zelfs een reuzenrad voor een uniek uitzicht over de stad en de zee. De Keijzerstraat is heel gezellig met handige winkels zoals een Hema, een drogist en een supermarkt. Maar ook tal van leuke lunchrooms en eettentjes! 

Als surffotograaf, surfer en als vader zit ik in Scheveningen precies op mijn plek. Met mijn surffotografie is het belangrijk dat er goede surfers in het water liggen en de meeste vind je dan toch echt in Scheveningen. Sinds een half jaar heb ik samen met iemand anders de handen in elkaar geslagen om een Nederlands surfmagazine (muimagazine.nl) te maken. Veel mensen weten niet eens dat er gesurft kan worden in Nederland. Wij willen graag laten zien dat de golven die je normaal in Hawai, Indonesië of Frankrijk ziet ook gewoon in onze kleine Noordzee te vinden zijn. Ze zullen nooit zo hoog zijn als in de Atlantische Oceaan, maar er zijn gelukkig genoeg mooie dagen. Als lokale surfer van Scheveningen vind ik de mogelijkheden die je hier hebt om te surfen ideaal. Er zijn hier zoveel goede plekken!

Als vader kan ik mij geen betere plek bedenken om ons dochtertje op te voeden dan in het straatje waar we nu wonen. Ze kan heerlijk voor de deur buitenspelen zonder dat er een auto doorheen scheurt. We lopen zo naar het strand om in een grote zandbak te spelen en met speeltuinen en een kinderboerderij in de buurt is het helemaal compleet!

Robins vlog

Goed om te weten over Scheveningen

In Scheveningen heb je de duinen, het strand en de zee op loopafstand. Woon je in Scheveningen dan kun je hier elke dag van genieten. Maak een strandwandeling bij ondergaande zon, ga voor een vette surfsessie in de golven of pak een relaxmoment op een handdoek met een goed boek. In Scheveningen vind je veel woningen van vóór 1916, maar ook veel jaren ‘30-woningen en woningen uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Wil je eens wat anders dan de duinen, het strand en de zee? Scheveningen grenst aan een gebied met een aantal mooie parken waaronder de Scheveningse Bosjes, het Westbroekpark en het Hubertuspark. Scheveningen bestaat uit de delen Dorp, Haven en Bad met elk hun eigen karakter.

Het 'Dorp', met de karakteristieke Oude Kerk en de Keizerstraat, is het ontmoetingspunt van vele bewoners. Dicht op elkaar gebouwde hofjes met smalle straatjes geven sommige delen nog een authentiek vissersdorpkarakter. De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. Je vindt hier veel kleine winkels en eettentjes, maar ook een grote supermarkt.

Scheveningen ‘Haven’ heeft drie verschillende sferen. De eerste binnenhaven is de vissershaven waar elke dag de verse vis binnenkomt en het ruige karakter voelbaar is. Rond de tweede haven vind je leuke cafés en restaurants en liggen de zeilboten aangemeerd. Hier staan ook nieuwe appartementengebouwen met een prachtig uitzicht. Rond de derde binnenhaven verrijzen de komende tijd verschillende soorten woningen op een unieke nieuwbouwlocatie.

In ‘Bad’ vind je het historische Kurhaus, een bioscoop en het Circus Theater. Samen met de prachtige vernieuwde boulevard en de vele strandpaviljoens zorgen zij ervoor dat dit het toeristische hart van Scheveningen is. Maar ook bewoners vanuit de wijk zoeken vaak de gezellige drukte op voor een avondje uit of gewoon een wandeling.

Prijsniveau
In Scheveningen is de gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen € 308.239 en van appartementen € 186.811 (prijspeil 2015). Ongeveer 24% van de woningen in Scheveningen bestaat uit particuliere huurwoningen. De huurprijs van de vrijkomende woningen lag de afgelopen jaren boven de € 650 per maand.

Scheveningen in kaart

Scheveningen in cijfers